European Street Food Awards

European Street Food Awards - фестивал на храната в Бургас

Street Food културата е една от най-бързо развиващите се тенденции в съвременната култура на хранене, която намира своето място и в България. Затова България се нарежда до всички европейски страни, които ще излъчат свой представител за най-голямото street food състезание в Европа European Street Food Awards.

Състезанието ще протече в рамките на Street food & Art Festival, който ще се проведе от 7 до 11 август 2019 г. на Пристанище Бургас. Посетителите ще могат да опитат кулинарни предложения на най-добрите български кухни на колела.

А на 11 август 2019 специално подбрано жури ще избере кой заслужава да се окичи с титлата „Най-добър street food готвач на България“ и ще представи страната ни на Големия финал на European Street Food Awards в Малмьо, Швеция в края на септември.

Журито включва добре познатият на всички шеф Андре Токев, най-добрият млад готвач на България за 2018 – Васил Якимов и кулинарният консултант Луис Монтеро. „Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. STREET FOOD културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура“ споделя Николай Тодоров, автор на Street food & Art идеологията.

Ако сте в Бургас от 7 до 11 август 2019 не пропускайте Street food & Art Festival, за да се насладите на умело забърканият фюжън от няколко вида изкуство в напълно автентична градска среда – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър. Кулинарни блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си, артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от телевизионни предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации.

Част от програмата ни включва срещи и демонстрации със Станислав Райчев – победител в Master Chef 2018, Кристиана Лазарова и Карина Попова – участници в Maste Chef и  кулинарните блогъри Адриана Гюзелева и Станка Стоянова. Филип Аврамов също ще сготви някои от любимите си ястия малко преди концерта си с група Джинджифил. Ще видим кулинарни демонстрации на виетнамска, ориенталска, испанска и мексиканска кухня, а любимецът на малки и големи – Бате Енчо – ще направи японска кулинарна работилница за деца.

Фестивалните вечери ще завършват със специална селекция филми, концерти и диджей партита. Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

Street food art festival 01

Street food art festival 02

Street food art festival 05

Street food art festival 10

Street food art festival 15

Street food art festival 16

Street food art festival 20

Street food art festival 04

Street food art festival 18

Street food art festival 19

Street food art festival 21

www.infoz.bg  www.infoz.bg (по информация и снимки на организаторите)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24