Капсулен гардероб - задължителните дрехи в него

Капсулен гардероб - кои са задължителните дрехи в него?

Съвременният купувач често се изкушава от бързата мода и отделя твърде много време и пари за нови дрехи. Капсулният гардероб е практично решение за всеки, който иска да има повече място в гардероба си и да инвестира по-малко средства в него. Вълнението от новата покупка обаче, бързо отминава след първото носене, ако изобщо се стигне до него.

Не рядко се оказва, че е закупените артикули, не са чак толкова необходими. Понякога хората купуват на “Промоция” само защото си въобразяват, че пестят пари, а всъщност е точно обратното. Те ги хвърлят за дрехи, които дори не им харесват чак толкова много, просто идеята за изгодна оферта надделява над реалните потребности. Ако това ви е познато, може би имате нужда от промяна – в навиците и в гардероба си. Нека ви въведем в “изкуството” на минималистичния дрешник:

Какво е капсулен гардероб?

alexandru acea unsplash

Капсулен гардероб е практична концепция, която включва в себе си възможността да селектирате минимален брой дрехи всеки сезон, с които да постигате своя завършен външен вид. Тя се прилага изключително лесно в ежедневието, ако сте достатъчно дисциплинирани. Модерният капсулен гардероб се състои от около 30 основни артикула, които не излизат от мода или пък съвпадат с вашия личен стил. Тези артикули (дрехи и аксесоари) лесно могат да бъдат съчетани един с друг. Комбинациите са подходящи за всеки повод и събитие.

Когато настъпи моментът, в който „няма какво да облечеш“, обикновено имаш прекалено голям избор от възможности. И нищо не ти харесва. Капсулният гардероб решава този така драматичен проблем, просто защото вече имаш набор от основни дрехи, с които да се съобразяваш. Ограниченият избор води до по-бързи и адекватни решения.

Защо ви е капсулен гардероб?

  • Устойчиво решение

Капсулния гардероб е устойчиво решение за всеки ден. Пестиш време в избора на своя аутфит и пестиш пари, защото не купуваш за дрехи, които не са ти необходими. На всеки 3 месеца, с промяната на сезона, може да променяш основните артикули в гардероба си.

  • Удобство и стил

Чрез избора на минимално количество дрехи към капсулния гардероб, винаги може да заложиш на модните продукти, които са едновременно стилни и удобни. Така си гарантираш един сезон, изпълнен с комфорт и модна креативност.

  • Качество пред количество

Когато приложите стратегията на капсулния гардероб, ще осъзнаете как изведнъж качеството на дадена дреха става по-важно от цената й. Промоциите скоро няма да ви се виждат толкова изкусителни. По магазините няма да търсите повече дрехи за по-малко пари. Напротив, ще се стараете да пазарувате разумно, спрямо основния ви гардероб.

Петте задължителни дрехи за всеки капсулен гардероб?

jeens

  • Сини класически дънки

Дънките не излизат от мода, те са неостаряваща класика в ежедневния стайлинг. Няма да сгрешите, ако заложите на тях. Нещо повече, те притежават основното качество на добрият капсулен артикул. Комбинират си изключително безпроблемно с всякакви горнища, като например - тениски и ризи.

  • Бяла риза или тениска

Бялата риза и тениската няма как да бъдат засенчени като най-подходящи дрехи, които да добавите към минималистичния си гардероб. Те са универсални и непретенциозни. Могат да се носят с дънки, панталон, пола, както и с всякакви видове обувки. Дали ще заложите на двата или само на единия продукт, зависи изцяло от вашите стилови предпочитания.

trenchkot unsplash

  • Изискан тренчкот

Тренчкотът е едновременно изискана и ежедневна връхна дреха, която със сигурност добавя самоувереност и елегантност към цялостната визия. Изключително подходящ за есенния и пролетния сезон, тренчкотът се вписва в модните трендове на официалните и неофициалните поводи.

  • Удобни спортни обувки

Спортните обувки са задължително допълнение към вашия капсулен гардероб. Те са супер удобни и подходящи както за тренировка и разходка сред природата, така и за излизане с приятели в градска среда.

  • Черна кожена чанта

Когато залагате на аксесоари, трябва да сте сигурни, че те ще си отиват с почти всяка дреха във вашия гардероб. Няма по-универсален аксесоар от черната кожена чанта. Тя е неутрална, отива си с всяко ежедневно облекло и връхна дреха.

www.infoz.bg  www.infoz.bg (по информация на www.dress4less.bg, текст - Кремена Апостолова)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24