Apple Pay вече е достъпна за клиентите на iCard у нас

Oт днес българският дигитален портфeйл iCard предоставя на своите клиенти и услугата Apple Pay, гарантираща лесен, сигурен и поверителен начин на плащане. Чрез нея потребителите могат да плащат бързо и удобно през iPhone, Apple Watch, iPad и Mac за покупки в магазини, онлайн или в приложения. В рамките на следващия месец ще предоставим Apple Pay на клиентите си в още 30 страни в цяла Европа.

Вярваме, че така ще успеем да достигнем с решенията си до повече от 1 000 000 души в рамките на следващата година, заяви г-н Явор Петров, изпълнителен директор на iCard АД.

Сигурността и поверителността на информацията са в основата на Apple Pay - при използване на кредитна или дебитна карта през Apple Pay номерата на картите не се съхраняват нито в устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се определя уникален номер на сметката на устройството (Device Account Number), кодиран и сигурно съхраняван в защитена директория на самото устройство. Всяка транзакция се оторизира с еднократен, уникален, динамичен код за сигурност.

Apple Pay се настройва лесно и потребителите получават всички функции и предимства, предлагани от дигиталния портфейл на iCard.

С iPhone и Apple Watch потребителите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг автомати и на още много други места. Когато се плаща с Apple Pay в приложения или онлайн в браузъра Safari, няма нужда ръчно да се попълват дълги формуляри или многократно да се въвежда информация за платежните карти и доставка. Всяка Apple Pay покупка се удостоверява само с един поглед или докосване с Face ID или Touch ID или кода за достъп на устройството.

iCard АД е основана през 2007 г. с екип от 8 души. Днес компанията е лидер на пазара на дигитални финансови услуги с операции в 30 страни и 250 служители. През 2018 г. дружеството отчита 40% ръст в обема на обработените трансакции, извършени с платежни карти, издадени от iCard и 80% ръст в приетите и обработени трансакции като акцептираща институция.

Apple Pay iCard

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: