15 април 2020: заразени с коронавирус - 735, починали - 36, излекувани - 105

15 април 2020: заразени с коронавирус - 735, починали - 36, излекувани - 105

През последното денонощие 40 от изследваните проби са дали положителен резултат. С тях случаите на COVID-19 в България стават 735. 105 лица са излекувани и изписани след болнично лечение. От тях 5 са деца. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

През последното денонощие има 1 потвърден случай в лабораторията в Стара Загора. Става въпрос за жител на село Паничерево, община Гурково. Там заразените с коронавирус вече са шест. До момента в област Стара Загора потвърдените положителни проби са 24. Трима от пациентите са излекувани и изписани.

От лицата, при които е потвърден новият коронавирус, 210 са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. 29 от тях са в интензивни структури.

Два от новите регистрирани случаи на COVID-19 са на лица-медицински служители. С тях общият брой на регистрираните у нас случаи на коронавирусна инфекция при медицински лица става 39.

Към административните области с потвърдени случаи на новия коронавирус се включва и Ямбол, където през последното денонощие е регистриран един случай.

Починалите лица с доказан COVID-19 са 36. В Университетска болница "Пирогов“ е починала жена на 59 години. Пациентката е страдала от хипертония и чернодробна цироза. Била е на апаратна вентилация през последните дни.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалата жена, съобщиха от пресцентъра.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24