„Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ ще се проведе в Стара Загора

„Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ ще се проведе в Стара Загора

На 3 и 4 октомври 2020 г. град Варна ще бъде домакин на първото събитие от поредица мероприятия, които ще се проведат на територията на страната по промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“. Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите. Целта е да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.

В събитието ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Ще се проведат две кулинарни демонстрации, с готвачите – Сандра, най-известният кулинарен влогър в страната и Елена Петерлийска, едно от лицата на популярно кулинарно шоу. Те ще приготвят на място рибни ястия и ще дават своите съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. Гостите на изложението ще имат възможност да вкусят и рибни ястия на място.

Съботният фестивален ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 18:00 часа, на Дара и музикална група „Rewind“, а в неделя на Тино и група „Акага“, отново от 18 часа.

Промоционалната кампания ще бъде разделена на две части – Национален рибен фестивал, който ще се проведе през месец октомври и на Търговски рибен фестивал, който ще се състои от края на октомври и ще завърши на 5 – 6 декември 2020 г.

Националният рибен фестивал ще се състои още в градовете: Силистра, Русе, София, Пазарджик, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението в България, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg