„Светкавица“ – Търговище с прекрасни шансове за Втора лига

Всеки футболен отбор трябва да измине дълъг път, особено ако се е насочил към професионалната футболна лига. Разбира се, веднага ще открием спортни критици, които биха изразили своята негативна гледна точка, но отборът на мълниите има нужда от малко време, за да се мобилизира и да покаже футболни качества.

Освен това можем да забележим наличието на някои административни конфликти, опити за обединение, разширяване на силите на отбора и други обстоятелства, които по един или друг начин се отразяват на играта.

vtora liga

Миналата година можем да отчетем, че „Светкавица“ – Търговище завършва Североизточната трета лига на 6-о място. Това не е най-престижната позиция, нито пък е най-доброто, на което е способен отборът и през тази година са направени значителни промени има по-сериозен старт. За кратко време мълниеносците се оказаха лидери в класирането, а в момента се намират на трето място, като това е съчетано със значително по-добро представяне.

Дори моментната позиция не може да ограничи отбора особено, след като е необходима една победа, за да се върнат обратно на върха. Не трябва да забравяме, че мениджърът Милен Петков очевидно е намерил правилната формула за сглобяването на качествен отбор и в момента се възползва от това.

Прави впечатление и доброто представяне на играчи като Никола Василев, Любомир Михалев и Николай Илиев. Триото бавно и сигурно започва да се шлифова на терена и макар да говорим за Трета лига, тук често можем да открием сериозно количество изненади, което пък дава големи шансове за евентуално развитие на отбора. Сезонът едва сега започва и играчите на Светкавица ще трябва да блестят много по-сериозно, особено след като приемем факта, че има достатъчно мераклии за преминаването във Втора лига.

FC Svetkavitsa Targovishte

Отборът ще трябва да се постарае и с някои по-особени изисквания, ако смята да се насочва към по-високи позиции. Все по-често ще забелязваме и коментари около представянето на тима, особено след като най-често ставаме свидетели на успехите при безмилостната атака на „мълниите“, споделят редица анализатори, включително и тези от Ефирбет – сайт за професионален анализ на букмейкърите и спортни прогнози. До този момент можем да видим, че отборът е успял да постигне 4 победи и има 2 загуби за сезона, а един поглед към головете ни показва, че „Светкавица“ – Търговище е успял да порази мрежата на противника 13 пъти.

Отборът допусна във вратата си 4 гола, които за жалост това означава две победи за противниците. Важно е също, че след 2 години клубът от Търговище ще празнува своята официална 100-годишнина. Феновете на отбора със сигурност ще искат да бъдат зарадвани само с един подарък – присъствието им във Втора лига. Не трябва да забравяме, че отборът може да се похвали с интересни резултати, като в моментите на върхова форма успява да достигне челните позиции във В група. Можем да очакваме още повече изненади на стадион „Димитър Бурков“, където мълниеносците ще трябва да преодолеят много сериозни футболни предизвикателства и точно това може да накара мнозина да си припомнят по-добрите дни на отбора.

Не можем да намерим и една критика в този случай, особено след като забележим, че в момента все повече почитатели на футбола обръщат внимание на изявите му, а имайки предвид футболната форма, можем да бъдем сигурни, че сезонът ще бъде интересен. По-важното за играчите и повелители на мълниите е да не свалят гарда, защото предстоят по-тежките футболни дни и точно тогава ще е необходимо да покажат истинска футболна класа.

 

Теми: