6-цифрена е сумата на най-голямата печалба от залог на футбол

Чудили ли сте се колко точно може да спечели един спортен запалянко с правилната прогноза за футболен залог? Оказва се, че в света има няколко рекордьора с особен късмет и поглед над играта. Не трябва да забравяме, че с дръзките залози всеки футболен фен се превръща в легенда и неговите постижения ще се разказват дълго време.

Оказва се, че сред мнозина можем да открием някои особени рекордьори, които в правилния момент са направили сериозен скок в класациите. Мнозина мечтаят за желаната победа, но не всеки успява да намери правилната формула за успеха. Ще разгледаме два от най-добрите залога, които по един или друг начин промениха начина на живот на футболните запалянковци. Според статистиката, големият футболен рекорд е поставен през 2001 г. от Мик Гибс от Стафордшир.

zalagane footbal

Спечелената сума от него е 500 000 паунда. Мнозина биха очаквали, че най-вероятно фенът е поставил крупна сума, но и тук следва изненада – Гибс е направил залог от 50 пенса с шансове за спечелване от 1,6 милиона към едно. Направеният залог е акумулиращ или познат още като права колонка, където коефициентите се натрупват, следователно трудно можем да си представим какво напрежение е изживял този герой и колко точно футболни срещи е трябвало да познае. Самият той разказва, че е поставил четири футболни срещи от всички английски футболни лиги, отбелязал е и точно победителите в ръгби шампионата, както и победителите в крикет шампионата на страната.

През май 2001 г. оставала само една вълнуваща среща – Байерн (Мюнхен) и Валенсия в Шампионска лига. И за капак на всичко двата отбора прекарват 90-те минути в боево реми, което постави целия свят на нокти, особено всички почитатели на залози, но след продълженията се стигна до пряк обстрел на вратата, а това доведе до доста голови положения. Въпреки това, немският тим се оказа значително по-добър в престижния турнир. По този начин Гибс най-накрая може да се похвали с победа и в този мач.

Мик обаче може да се похвали и с още един сериозен залог, при който поставя залог на 9 футболни срещи с шанс от 62 000 към 1. Тогава поставя като залог сума от 2,5 паунда, а в замяна печели 157 000 паунда. Това прави акумулиращите залози толкова сериозни, но не трябва да забравяме, че феновете трябва да бъдат много добре запознати с всички възможности.

Поставянето на толкова успешен залог изисква много по-сериозно внимание и проучвания. По тази причина сайтът на Betenemy предлага спортни прогнози и примери за поставянето на такива залози, освен това можем да се запознаем и с букмейкърите, които предлагат най-добри условия и възможности за своите играчи. Нека не забравяме, че освен акумулиращи залози, съществува още един рекорд – този за единичен залог.

През 2015 – 2016 г. букмейкърите предлагат дългосрочен залог – поставя се в началото на сезона и продължава до края, когато автоматично се изплаща. Във въпросния сезон всички можеха да останат очаровани от Клаудио Райнери и момчетата от Лестър в Английската висша лига. Играчите успяха да обърнат всички очаквания и да надвият големите грандове, но в началото на сезона шансовете им за победа са 5000 към 1. Оказва се, че един запалянко е повярвал много сериозно в новия мениджър и прави точно такъв залог.

Прогнозата му продължава да стои до март месец и е на скромната сума от 50 паунда. През март се оказва, че напрежението взима своето и залогът е изтеглен, генерирайки печалба от близо 72 000 паунда. Ако залогът обаче беше оставен, запалянкото е можел да прибере сумата от 250 000 паунда.

Подобен залог е поставен и от Лейт Хърбърт, който поставя сумата от 5 паунда. В последствие тегли 2 паунда от залога. Печалбата му е от 5600 паунда след промяната на залога, но останалите 3 паунда са можели да донесат сумата от 15 000 паунда. Лестър не разочароват феновете си, но Хърбърт получава сумата само от 5600 паунда. Ако залогът е оставен, той можеше да спечели сумата от 20 600 английски паунда, но уви. Очевидно трябва да има повече доверие в отборите, които започват да изненадва.