Ей И Ес ще намали цената на тока сред като НЕК изплати задълженията си

На 14 август 2015 г. Ей И Ес България подписа споразумение за промяна в дългосрочния договор за изкупуване на енергия с Националната електрическа компания. Споразумението е получило всички необходими одобрения от съответните институции.

Намаляването на цената за разполагаемост с 14% ще влезе в сила, след като бъдат изплатени всички просрочени задължения. Това ще спести на НЕК около 50 милиона лева годишно или общо 550 милиона лева за останалата част от срока на договора за изкупуване, който изтича през 2026 г.

Olivier Marquette AESСлед като Ей И Ес България получи пълното плащане на просрочените задължения от НЕК, които към момента са в размер на около 500 милиона лева, ще покрие веднага задълженията си към "Мини Марица-изток", които до сега възлизат на приблизително 60 милиона лева, каза изпълнителният директор на Ей И Ес България Оливие Маркет.

Той подчерта, че конструктивният диалог между българските власти и Ей И Ес е бил решаващ за постигане на споразумението. Този резултат подкрепя усилията на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции в националната икономика.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Ей И Ес)

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни