Ей И Ес ще намали цената на тока сред като НЕК изплати задълженията си

На 14 август 2015 г. Ей И Ес България подписа споразумение за промяна в дългосрочния договор за изкупуване на енергия с Националната електрическа компания. Споразумението е получило всички необходими одобрения от съответните институции.

Намаляването на цената за разполагаемост с 14% ще влезе в сила, след като бъдат изплатени всички просрочени задължения. Това ще спести на НЕК около 50 милиона лева годишно или общо 550 милиона лева за останалата част от срока на договора за изкупуване, който изтича през 2026 г.

Olivier Marquette AESСлед като Ей И Ес България получи пълното плащане на просрочените задължения от НЕК, които към момента са в размер на около 500 милиона лева, ще покрие веднага задълженията си към "Мини Марица-изток", които до сега възлизат на приблизително 60 милиона лева, каза изпълнителният директор на Ей И Ес България Оливие Маркет.

Той подчерта, че конструктивният диалог между българските власти и Ей И Ес е бил решаващ за постигане на споразумението. Този резултат подкрепя усилията на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции в националната икономика.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Ей И Ес)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24