Празничен концерт на децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ на 24 май

На 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, най-малките членове на Старозагорската опера – децата от подготвителната и от вокалната групи на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ ще представят самостоятелен празничен концерт с цветното заглавие „Пролетна дъга“.

От сцената на Държавна опера – Стара Загора, в 18.00 часа малките артисти ще поздравят публиката с „Репетиция за концерт“ от В.А.Моцарт и песните от Маргарита Шоселова – „Дъгата“, „Капитански бивалици-небивалици“, „Приятелството“, „Жабче Жабуранче“, „Бръмбазък“, „Плодове и зеленчуци“, „Пролетно е“ и др., а публиката ще има възможността да пее заедно с тях.

„Подготовката за концерта тече още от месец февруари – споделя ръководителката на студията Йова Петкова – като с нея първоначално се бяха заели Маргарита Шоселова и Инна Андреева – вокалните педагози на студията. Поради боледуване на Маргарита Шоселова и задължителните противоепидемични мерки се наложи да се прекратят присъствените репетиции. От средата на април децата работят с нов ръководител Боряна Петрова. Въпреки краткото време, с което разполагат, талантливите ни деца са много ентусиазирани и амбицирани и с нетърпение очакват на 24 май да представят най-после своя празничен концерт, който със сигурност ще стопли сърцата на нашата публика.“

 Държавна опера – Стара Загора е одобрена и сертифицирана като безопасна среда от Центъра за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) При провеждането на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки!

margaritki

Предварителна продажба на билети:

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР СТАРА ЗАГОРА:
Сграда Опера (Южен вход),
бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 30
тел.: 042 622 431, 0885 509 829, 0887 444 360
понеделник – петък: 8:00 – 20:00 ч.
събота – неделя: 10:00 – 18:00 ч.
БИЛЕТНА КАСА ХАСКОВО: ул. „Веслец“ №1
тел.: 0888 63 58 84
БИЛЕТИ СЛИВЕН: тел.: 0898 23 09 88

 Poster

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg