Променя се графикът на пролетната обработка против кърлежи в Стара Загора

Във връзка с неподходящите метеорологични условия се променя графикът за извършване на пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Според новия утвърден график – на 19 май, сряда, от 17:00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на „Гробищния парк“. В 19:00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“.

tick 5

Час по-късно ще започнат дейностите за обработка при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се пръскат и пространствата на административно бюро „Железник“. Територията на административно бюро „Изток“ ще бъде обхваната за обработка с начален час 23:00 часа в сряда.

Дезакаризацията на необработените детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора ще се проведе на 22 май (събота) с начален час 8.00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата „Бандит 10 ЕВ“.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg