стажантска програма за модерните облачни технологии

Безплатна стажантска програма за модерните облачни технологии

Българският технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services HeleCloud обяви първата и единствена по рода си безплатна стажантска програма в България. Програмата, наречена Helevator, предлага уникална възможност за амбициозни и талантливи млади студенти в областта на програмирането да стартират кариерата си като се обучават на най-модерните облачни технологии от доказани експерти.

Stazhantska programa na HeleCloud

Обучението ще се проведе изцяло онлайн.

Програмата стартира на 5 юли 2021 г. и ще продължи до 18 август, на полудневен режим, което позволява на студентите да завършат успешно учебната година и след това да приложат на практика наученото. Стажантите ще се обучават на редица теми, включително включително основи на алгоритми и структури от данни, обектно-ориентирано програмиране, техники за паралелно обработване на данни и ключови дизайн принципи и практики (SOLID, DesignPatterns).

„Стажантската програма е част от нашата политика да подпомагаме професионалното развитие на младите, като тя допълва и стратегическото ни партньорство с ключови университети в страната“, каза Илко Драгоев, директор „Софтуерно развитие“, HeleCloud. „С Helevator ние даваме отлична възможност на участниците да натрупат практически опит в разработка на софтуер и дистрибутирани системи с висока скалируемост“.

Процесът по кандидатстване е изключително опростен и съобразен с натовареността на младите специалисти. След изпращане на автобиография на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., желаещите преминават през кратък технически тест, който да оцени нивото им на знания. Последната стъпка включва среща с екипа на компанията.

Стажантите с най-добри резултати от Helevator ще получат възможността да започнат работа в HeleCloud и да се докоснат до разработената от компанията уникална методология Cloud Roadmap, чрез която се прави оценка и предложение кои системи и услуги на клиента могат да бъдат оптимизирани чрез облака.

Всички подробности за стажантската програмата.

За HeleCloud:

HeleCloud е технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services с офиси в Лондон, Хага и София. Компанията подпомага средни и големи организации в изграждането на облачната им визия за развитието и реализацията на облачните им стратегии чрез водещата си Cloud Roadmap методология. HeleCloud предоставя облачни услуги, с които подпомага дигиталната трансформация на своите клиенти и им помага да се съсредоточат върху основната си бизнес дейност и своите потребители за по-голяма добавена стойност.

Екипът на HeleCloud е съставен от висококвалифицирани консултанти и инженери, специализирани в сферите на информационната сигурност и международни регулации, Big Data, информационния анализ, изкуствения интелект и интернет на нещата.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg (по информация на инициаторите)