Идеи за бързи и лесни за приготвяне закуски

Идеи за бързи и лесни за приготвяне закуски

Нека да си го признаем, всички сме били в тази ситуация. Алармата звъни за трети път, а вие си казвате „само още 5 минути и ставам“. Някак магически времето се е ускорило и планираните 5 минути се превръщат в половин час. В сутрини като тази, имате време само да се облекчете и да се опитате да стигнете до работното място, преди да сте закъснели твърде много.

Обикновено това означава, че нямате време и да закусите. Както добре знаете, закуската е най-важното ядене за деня и тя е предназначена да ви осигури подобаващ старт на деня. Ако искате да си изградите навик да закусвате редовно, но нямате много време за готвени сутрин, не се отказвайте. Решението са бързи и лесни за приготвяне закуски, които ще ви осигурят нужната енергия и няма да ви отнемат от ценното време сутрин.

Йогурт с плодове

Отнема буквално минутка да си приготвите тази вкусна закуска. Изсипете една кофичка натурален или подсладен йогурт в купа. Добавете към него каквито свежи плодове се намират в хладилника ви. Това могат да са ягоди, боровинки, малини, ябълки и т.н. Добра идея е да залагате на сезонните плодове, защото те ще ви осигурят повече свежест и добър запас от полезни вещества. Ако не ви се струва достатъчно засищащо, може да включите и малко натрошени овесени бисквитки, ядки или гранола.

Палачинки с плодове

Вероятно ви става лошо само като се сетите за цялата бъркотия, която трябва да изчистите в кухнята след като сте приготвили палачинки. Истината обаче е, че тази толкова любима и вкусна закуска, може да се приготви бързо и без излишни приготовления. В магазините се продават различни видове смес за палачинки, към която само трябва да добавите мляко и само за няколко минутки имате готови палачинки. За да ги направите още по-вкусни, но и здравословни, може да ги гарнирате с мед, плодове, кленов сироп и каквото друго се сетите. Съветваме ви да не прекалявате с шоколада, колкото и изкушаващо да ви се струва това.

Овесени ядки

Овесените ядки са изключително универсален продукт, с който да приготвите първото си хапване за деня. Бихте могли да си приготвите овесена каша, ако предпочитате топлите закуски. Друг вариант е от предната вечер да ги накиснете в равно количество прясно или ядково мляко и да ги оставите в хладилника. На сутринта те ще са поели от млякото, като ще омекнат и ще увеличат обема си.

Тук отново може да бъдете креативни и да го овкусите спрямо вашите предпочитания. Може да добавите към тях фъстъчено масло, чиа семена или ленено семе, свежи плодове и дори няколко парченца шоколад. Комбинациите на съставки са наистина разнообразни, така че може да хапвате овесени ядки всяка сутрин и да не ви омръзват.

Плодово или зеленчуково смути

Ако разполагате с мощен блендер, ще ти отнеме не повече от минута, за да приготвите освежаващо и пълно с витамини смути. Като основа, може да използвате някакъв вид мляко или сок. След това допълнете с любимите си плодове или зеленчуци. За сладост, може да добавите и малко мед. Така ще получите една лека, но хранителна и полезна витаминозна напитка, която да консумирате с удоволствие.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg