Кои протектори са подходящи за iPhone?

Когато купувате нов или дори употребяван телефон за една немалкка сума, като задължителен аксесоар трябва да добавите защитно стъкло. Това е валидно за всички съвременни устройства. А когато става дума за смартони като iPhone, тогава защитата на дисплея се превръща в изключителна необходимост. Специалистите от онлайн магазин etuo съветват да обърнете внимание на предпазни стъкла за iPhone, тъй като те ще защитят вашия дисплей от надраскване и счупване.

Задължително ли е да слагате предпазно стъкло на телефона?

Когато избирате качествено предпазно стъкло, е нужно да вземете под внимание, че за добрата защита, съответстваща за конкретен модел iPhone, изобщо няма да е подходяща за друг. Всеки собственик на такъв вид смартфон задължително трябва да използва предпазни аксесоари – в противен случай след изпускане може да се наложи смяна на дисплея, да се образуват пукнатини и надрасквания, както и скрийна да спре да функционира.

Важно е да се вземе под внимание основните параметри на предпазните стъкла, които са описани от производителя:

  • твърдост на продукта (H) – стандартът H9 предполага показва добрата устойчивост от повреди. Включва се в усилено при производството на повечето съвременни предпазни стъкла за iPhone;
  • дебелина – стандартно дебелината на продукта е от 0,2 – 0,3 мм. По-тънките видове не биха защитили напълно дисплея. Моделите, които са по-дебели, осигуряват по-голяма защита, но биха добавили неудобство при работа. Също така ще се забележи визуално, че се използва защитен екран, който е доста дебел;
  • олеофобно покритие – направено е по технология, която осигурява защита срещу замърсявания, пръстови отпечатъци и др.;
  • 2D и 3D защита – 2D протекторите са предназначени само за екрана и не покриват страничните части на смартфона. 3D моделите са извити и заоблени в краищата, покриват както дисплея, така и страничните ъгли. Подходящи си, ако не искате да използвате калъф;
  • покривното стъкло може да бъде формовано или със силиконова рамка. При първия модел получавате по-добра защита срещу механични повреди на страничните ръбове. Вторият вид се оказва доста по-издръжлив, защото обхваща целия корпус;
  • други характеристики – много от производителите допълват своите продукти и с допълнителни качества като антирефлексно покритие, което спира отражението върху екрана от различните източници на светлина. Протектор, който ограничава ъгъла на гледане – при този модел информацията на екрана ви няма да бъде достъпна за неоторизирани лица. Синята защита е ключов фактор, защото тя намалява напрежението на очите, а също така предпазва и от HEV радиация.

protector iPhone

Познавайки характеристиките, които трябва да имате предвид при избора и като сте решили собствените си изисквания към продукта, ще ви бъде по-лесно да изберете правилния аксесоар за всеки модел iPhone.

Какво трябва да знаете преди да закупите протектор?

За разлика от обикновеното фолио, което в продължение на много години потребителите залепват върху смартфоните си, дори и най-доброто закалено стъкло осигурява по-добра защита. Цената му може да бъде висока, но функционалността на тези защитни аксесоари е много по-голяма. Счупването на екрана на Айфон е в пъти по-трудно с предпазни аксесоари. Удароустойчивостта не е всичко, от което имат нужда потребителите. Протекторът не бива да намалява качеството и да ограничава функционалността на дисплея, да влияе върху чувствителността на сензора, реакцията и т.н.

Най-доброто предпазно стъкло за iPhone не трябва да засенчи наситените цветове на OLED, както и защитата за други модели устройства трябва да изпълняват функциите си, без да се отразява негативно на възпроизвеждането на цветовете и други характеристики на самия дисплей на iPhone. Предпазните аксесоари са направени от закалено стъкло с няколко слоя за повишаване на здравината и устойчивостта му от механични повреди, както и за придаване на допълнителни специфични свойства.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24