Радомир Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА

Старозагорецът, извоювал бронзов медал от Световното първенство по ММА в Белград, в категория 84 килограма, Радомир Стоянов беше поздравен за успехите си от Община Стара Загора. Спортистът получи специален плакет от заместник-кмета Красимира Чахова. Радомир Стоянов е не само състезател по ММА в клуб  „Атила – Берое“, но и успешен съперник по борба в клуб по борба „Берое“. 
„Поздравления за огромния успех. Конкуренцията е била изключително достойна, но общата всеотдайна работа на треньор и състезател е постигнала високи резултати", обърна се към спортиста ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

IMG 6890

Радомир Стоянов говори за трудностите, през които минава всеки спортист преди голямо първенство. „Имаше силна конкуренция, участниците бяха над 600 души от 60 страни, но благодарение на треньора – Ивайло Георгиев, подготовката ми беше на ниво. Винаги може и по-добре, изисквам максимума от себе си и се надявам скоро да го покажа. Занапред следва Европейско първенство по ММА през месец юли и сега влагам време и усилия, за да се представя в най-добрата си форма“, сподели младата спортна надежда.

На срещата в общинска администрация беше и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, както и Ивайло Георгиев, треньор на клуб „Атила – Берое“ и национален треньор по ММА. „Преди години само си мечтахме да стигнем световното ниво, а сега успехите са вече факт. Нашият клуб има 5 медала от Световни и Европейски първенства, благодарение на момчетата от клуба, които прославиха града ни.

IMG 6887

Днес тук неслучайно е и Пламен Димитров, състезател от клуб „Атила – Берое“ и е неизменна част от подготовката на всички. Горд съм, че от нашия старозагорски клуб 6 човека са част от Националния отбор на България по ММА, който се състои от общо 13 души. Стара Загора винаги е бил спортен град“, сподели треньорът по ММА.

Освен титлата „Шампион на България“, Радомир Стоянов може да се похвали и с прозвището „Най-техничен състезател на България“, с което е извоювал и мястото си в Националния отбор по ММА.

„Поздравявам целия ви клуб за това, че при възможност винаги  сте инициирали много спортни събития с кауза, както и че винаги сте част от мащабните мероприятия на Общината. Това е показателно не само за вас като спортисти, но и като хора. Очакваме ви следващия път с още много покорени върхове!“, каза още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

IMG 6877

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg