Четири старозагорски села канят на празник

На 3 юни 2023 г. – събота, от 18 часа, кметството на село Борово и местното Народно читалище „Свети Патриарх Евтимий 1935“ канят на събор по повод празника на селото. Традиционно населеното място празнува около Спасовден. Програмата включва изпълнения на формация „Розов свят“ към Народно читалище „Св. Климент Охридски“, на цигуларя Божидар Рахнев, както и на Деляна Желязкова и оркестър.

zagore 02

Заключителен концерт под надслов „Руманя танцува“ по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“, събира малки и големи в китното старозагорско село. В програмата са включени танцовите групи „Руманянци“ и „All Steps – Всички стъпки“ – Нова Загора, Трупа за съвременно фолклорно изкуство „Танцът на вятъра“ и клуб по спортни танци „Меджик степ“, за музикалното настроение ще се погрижи оркестър „Славяни“. Началото на празника в Руманя е от 11:30 часа.

Ден по-късно, в неделя – на празник канят и селата Казанка и Лясково.

В 11 часа на централния площад в Казанка се събират за събор по повод деня на Светия дух. Програмата започва още в 9.30 часа със света литургия в местния храм. От 11.30 часа, битовата група при Народно читалище „Съзнание – 1900“ ще поздрави с рецитал жители и гости, а в музикалната програма ще се включат още Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ и оркестър „Стара Загора“ с ръководител Неделчо Тончев.

По същото време и по същия повод очакват гости и в Лясково. Началото на тържеството е от 11 часа, а в него ще се включат формация „Радост“, Танцова формация „Броеничка“, индивидуални самодейци, а за децата ще има спортни състезания и рисуване на асфалт.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема