Второто издание на ZagoraDev

Второто издание на ZagoraDev премина при голям интерес

Второто издание на форума ZagoraDev завърши с участие на двойно повече хора от миналата година. Този успех отбелязаха организаторите от отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора и компанията „Edynamix България“. „Двудневното събитие беше посетено от близо 350 души, като всички те имаха удоволствието да се запознаят с новостите в областта на информационните технологии“, сподели Росица Райкова, началник на отдел „Инвестиции“.

„Общо седем лектори, всеки един от тях специалист в своята област, разказаха за това какво е чат бот и разликата с Chat-GPT, изкуствен интелект, как се пише и създава съдържание в интернет пространството, какви са фазите при разработването на един айти проект и как успешно в последствие той може да бъде продаван“, даде още подробности тя.

По време на форума, участниците научиха повече за мета вселената и за важността на домейните. Не на последно място ученици от Харманли, част от Gluon Quantum представиха своите успехи в разработването на система за пречистване на водата, гласов асистент и такъв на видео игри.

Освен лекционна част, събитието бе съпътствано и от изложбена, в която някои от най-големите компании от айти сектора имаха възможност да представят дейността си, а Тракийският университет, като партньор на ZagoraDev, промотира своите специалности.

Акцент в тазгодишното издание бяха демонстрацията на ръце роботи, използвани в индустрията, както и очила за виртуална реалност, представени от училище Средно училище „Неофит Рилски“ – Харманли. Организаторите обещават още повече лектори, гости и новости в ZagoraDev 2024.

zagora dev 01 

новини Стара Загора  www.infoz.bg