Приходната агенция запечата 28 обекта в област Стара Загора

Приходната агенция запечата 28 обекта в област Стара Загора

Инспекторите от Националната агенция за приходите в Стара Загора извършиха през летния сезон 230 проверки на търговски обекти, увеселителни заведения, летни атракциони и места за настаняване, съобщиха от пресцентъра.

В 68 от тях са констатирани нарушения на данъчното и осигурително законодателства, а 28 обекта са запечатани.

В Стара Загора само през август са проверени 13 питейни заведения. В 4 от тях е установена разлика между касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство. Други 5 заведения са поставни под дистанционно наблюдение и физически контрол. Обект на проверка са били и 4 басейна, като само при един има констатиранo нарушениe на данъчното законодателство – разлика в касовата наличност.

Оперативните проверки през летния сезон бяха част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюденията и проверките включваха: магазини за хранителни стоки, ресторанти, басейни и места за увеселение и развлечения – панаири, събори и други. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с приходната агенция. Контролните дейности продължават и в началото на есента.

Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкциониране. В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга.

В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор, в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул. ”Кенали” 1, или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg

На подобна тема