Лекарите се борят за спасяването на живота на детето, тежко пострадало след катастрофа на автомагистрала „Тракия“

Лекарите се борят за живота на детето, тежко пострадало след катастрофа на автомагистрала „Тракия“

Състоянието на 2-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ на 12 юли, остава тежко. То е настанено за лечение в Университетска болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Поставено е на изкуствена вентилация.

prof yovchev

Детето има политравма, като най-тежко е засяганата областта на черепната основа. В резултат на удара в областта на главата и посладващата травма са затруднени и нормалните функции на мозъчните структури. Това е довело до развитието и на мозъчен оток и до настъпването на отклонения от нормалното функциониране на дихателна и сърдечна системи, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. „Детето има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани, но продължава работата на лекарските екипи за спасяването на живота на детето“ – уточни проф. Йовчев.

В късните следобедни часове детето беше транспортирано за продължаващо лечение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов” в София.

Останалите петима души, които бяха ранени при катастрофата са на възраст между 17 и 49 години. Те са прегледани също в Университетска болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ и освободени за домашно лечение.

Пътнотранспортното произшествие стана в неделя в 16:55 часа в района на 160-и километър на автомагистрала „Тракия“. 53-годишен турски гражданин, управляващ ТИР влекач с прикачено полуремарке, е преминал през мантинелата, навлязъл е в насрещното движение и се е врязал в пет леки автомобила, пътуващи в посока запад. В резултат на катастрофата има пет жертви. Загинаха шофьорът на ТИР-а, момиче на 17 години, жена на 40 години, мъж на 44 години и още един мъж с неустановена до момента самоличност.

В сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за установяване на причините, довели до жестоката катастрофа. Назначени са автотехническа и съдебно-медицинска експертиза.

katastrofa 01 

Катастрофа в района на 160-и километър на автомагистрала „Тракия“

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24