Започва ремонт на автомагистрала „Тракия“ между връзката с автомагистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан – изток“

От 2 февруари започва ремонтът в двете платна на 16,5-километров участък от автомагистрала „Тракия“ (от 168-и до 184-ти км) между пътната връзка с автомагистрала „Марица“ и „Чирпан – изток“. Строителните дейности са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от автомагистрала „Тракия“ (от 156-и до 208-и км), съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

По време на ремонтните работи ще бъде ограничено изцяло движението на автомагистрала „Тракия“ между връзката с автомагистрала „Марица“ и „Чирпан – изток“. Трафикът ще преминава по обходни маршрути, както следва:

  • В посока Бургас движението ще се отклонява на пътен възел „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на пътен възел „Чирпан – изток“ ще се включва отново в автомагистрала „Тракия“;
  • В посока София автомобилите ще се отклоняват на пътен възел „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на автомагистрала „Тракия“ на пътен възел „Плодовитово“;
  • От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на автомагистрала „Тракия“ и при пътен възел „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан – изток“ се връщат на автомагистрала „Тракия“ към Бургас.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от автомагистрала „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg