Няма мое, няма твое, всичко е Берое

Феновете на „Берое“ организират протестен събор за подкрепа на отбора

Привържениците на Професионален футболен клуб „Берое“ организират протестен събор в подкрепа на любимия им отбор на 28 декември. Той ще започне от 16 часа пред сградата на Община Стара Загора. Причината е заповедта на енергийния министър за незабавно преустановяване на финансирането на клуба от собственика ТЕЦ „Марица Изток 2“.

Това на практика поставя под сериозна въпросителна съществуването на отбора.

В отворено писмо привържениците на „Берое“ отправиха покана към министъра на енергетиката Александър Николов за среща в Стара Загора, на която ще присъстват представители на феновете, общинското ръководство, което вече пое ангажимент да съдейства в търсенето на финансиране и нов собственик, който да поеме управлението след 31.05.2022 г.

„Очакваме Ви на 28.12.2021 г. от 16.00 часа в сградата на Община Стара Загора. Ако решите да не ни удостоите с отговор, което бихме приели за отказ от конструктивен диалог, то запазваме правото си да предприемем по-драстични мерки в защита на любимия ни клуб от безпрецедентната атака, подета срещу него. Весели празници! Само Берое“, написаха привържениците на „Берое“ до министъра на енергетиката Александър Николов.

Както е вече известно „ТЕЦ Марица Изток 2“ спира финансирането на клуба и обяви за продажба акциите си в дружеството, което управлява Професионален футболен клуб „Берое“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg