Allegra представя в Стара Загора авторски мюзикъл

След големия успех на спектакъла „Мечтатели“, Детско-юношеска студия за сценични изкуства Allegra са готови да представят на публиката нов авторски фентъзи мюзикъл „Училище за магьосничества“. Премиерните дни са 9 и 10 ноември 2022 г. от 19:00 часа на сцената на Културен център „Стара Загора“. В първия премиерен ден – 9 ноември, залата ще бъде отворена безплатно за деца в неравностойно положение, като подарък от Allegra.

allegra

Желаещите да бъдат част от публиката – могат за заявят покани на фейсбук страницата на студията или в Агенция социално подпомагане.

В дните на премиерата децата от школата по изобразително изкуство ще наредят тематична изложба „Четирите елемента“. Автор на либретото е Никола Райков – популярен в България и по света детски писател и автор на книги игри, а сценичната адаптация е на Радост Младенова-Арабаджиева. В спектакъла участват над 64 деца от трите школи в студията - актьорско майсторство, балетна и вокална.

Приказната история в „Училище за магьосничества“ ще пренесе малките зрители в свят на магии и митични същества, на битки за надмощие над стихиите, преплетени с истории за приятелство, любов и вечната битка на доброто и злото, но пречупени през цветната призма на детската фантазия.

За мюзикъла са ушити над 200 костюма, ръчно са изработени над 170 корони, както и специален декор, а четири двуметрови кукли ще оживеят на сцената, задвижвани от деца.

Автор на музиката, песните и звуковите ефекти в спектакъла е Алекс Кюн, с който студията работи отдавна, а приказните декори ще се допълват с 3D визуални ефекти.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма за „Подкрепа на частни организации в областта на любителското изкуство '21 г.“, с любезното съдействие на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg