Превантивно-информационна кампания „Шофирането не е игра“ ще се проведе на 20 ноември в Стара Загора

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември, ще бъде отбелязан в Стара Загора с панихида, отслужена в храм „Св. Въведение Богородично“ от 10:00 часа. От 12:00 часа, пред Културен център „Стара Загора“, ще започне Превантивно-информационна кампания „Шофирането не е игра“ с участието на Safety Driving Academy и др.

shofirane

Двете събития са само част от разнообразните дейности, включени в съвместната кампания на Община Стара Загора, Областна дирекция на МВР, БЧК, Международния младежки център, Превантивно-информационния център по зависимости, Центъра за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Стартиралата в началото на месеца обща инициатива под мотото „Шофирането не е игра“ цели да насочи вниманието към проблема с пътната безопасност.

На 21 ноември, от 14:00 часа, Катедрален храм „Св. Николай“ е предвиден открит урок по християнски ценности.

На 24 ноември, от 14:00 и от 16:00 часа, в Младежкия дом, ще бъде представена театралната постановка „Даскалото е cool”.

По време на кампанията „Шофирането не е игра“ се провеждат и образователно-информационни беседи със служители на МВР в училищата на територията на община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg