▶️ Заместник-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Йордан Николов напуснаха Общината

Заместник-кметовете на Стара Загора напускат Общината по свое желание. Това стана ясно на пресконференция, която даде кметът Живко Тодоров. В нея участва настоящият му екип, както и неговите двама нови заместници. Ресорът на Йордан Николов „Транспорт, екология и чистота“ поема Радостин Танев, народен представител в 44-ото и 45-ото Народно събрание. На мястото на Иванка Сотирова се назначава Надежда Чакърова, която е втори мандат омбудсман.

nadezhda chakarova

Общинският посредник ще отговаря за ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“.

„Поднасям своите големи благодарности на Иванка Сотирова и Йордан Николов за огромната работа, свършена през изминалите 11 години. Решението взехме след дълго обсъждане, по тяхно желание“ – заяви Живко Тодоров.

radoslav tanev

Той направи кратка ретроспекция на постигнатото през годините от тяхна страна.

„През 2011 г. заварихме частна фирма, която обслужва градския транспорт със счупени автобуси. Създадохме общинско дружество, успяхме да привлечем европейски средства за цялостното обновяване на автопарка, внедряване на интелигентна организация на движението и др.“ – посочи кметът. Той припомни и голямата полза за гражданите сред изграждането на Регионално съоръжение за управление на битовите отпадъци, благодарение на което такса смет не е повишавана от 2012 г. „Благодаря за всичко това на г-н Николов за активната му работа! Благодаря сърдечно и на г-жа Сотирова, която пое един труден ресор, в който назад в годините не бяха извършвани реформи! Днес яслите, детските градини и училищата имат вид, който да отговаря на потребностите ни. Социалните услуги са многобройни, за да бъдат в полза на нуждаещите се от тях. Благодаря за нейната мъдрост и отдаденост“, каза още градоначалникът.

Те от своя страна също изразиха благодарности към кмета и служителите на Общината и пожелаха на новите заместник-кметове много успехи и отдаденост в работата.

Живко Тодоров определи своите нови заместници като млади и активни хора, които са обществено ангажирани и познават проблемите на общината.

Радостин Танев, който през последните години организира различни инициативи, насочени към IT сектора, обяви, че ще работи за въвеждане на иновации в обществения транспорт, за да бъде той максимално удобен и ефективен за хората. „Ще поставя акцент в работата си върху незаконните сметища на територията на цялата община, още през първите дни ще проведа среща с фирмата, която отговаря за сметосъбирането и сметоизвозването“ – посочи първоначалните си задачи новият заместник-кмет.

След встъпването си в длъжност Надежда Чакърова ще посети всички училища, детски градини, здравни и социални заведения.

IMG 2814

X3 03424

zam kmet stara zagora

Заместник-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Йордан Николов напуснаха Общината по свое желание и получиха висока оценка и благодарности от кмета Живко Тодоров

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg