Деца направиха дарение за лечението на Ромина

Малките и големи лазарки, радвали на тематичния празник жители и гости на старозагорското село Михайлово, показаха, че децата са с най-големи сърца. Те събират сумата от 400 лева по време на традиционното пеене за здраве и берекет. Каузата им е повече от благородна – да дарят парите за лечението на Ромина Нончева, която също има корени в старозагорското село.

detsa mihaylovo

Сумата е предадена на Центъра за специална образователна подкрепа – Стара Загора, откъдето да стигне до малката Ромина, водеща нелека и дълга борба с коварна болест. За доброто дело разказа кметският наместник Екатерина Стоянова, получила специален поздрав за сърдечния жест, който да изпрати на лазарската група.

„Благодарим на вашия ръководител Пепа Георгиева, че ви учи на традициите и обичаите на нашия народ, а вие ги съхранявате и разпространявате! Бъдете здрави, мили деца, и носете състраданието в сърцата си! То е израз на човечност и знайте, че доброто винаги се връща!“, пише в благодарственото писмо директорът на Центъра за специална образователна подкрепа – Стара Загора Еленка Иванова.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: