„Берое“ с нов старши треньор – Густаво Араголаса от Аржентина

Густаво Араголаса поема „Берое“ и ще бъде старши треньор на футболния отбор през новия сезон. Наставникът ще изведе отбора за първа тренировка на 19 юни 2023 г. Густаво Араголаса е на 52 години и е роден в Аржентина, но притежава и италиански паспорт. Той има професионален лиценз за футболен треньор от Международната футболна федерация (ФИФА).

gustavo aragolasa

Густаво Араголаса започва своята кариера като старши треньор и мениджър в „Академия Каляри Калчо“ (САЩ) през 2006 г., където работи четири години. Между 2010 г. и 2015 г. е в италианската примавера с „Каляри“, а през 2015 г. е помощник-треньор на представителния тим в Серия А. През следващия сезон е асистент в „Комо“ (Италия) в Серия Б, а през 2017/18 г. работи в школата на „Интер“ (Милано). През 2018 г. Густаво Араголаса започва работа в академията на „Бреша“ (Италия) и води тима до 19 години на клуба. Миналия сезон беше наставник на „Крема 1908“ (Италия).

От клуба съобщиха, че са ясни и някои от имената на хората от екипа на новия наставник на „Берое“. Първи помощник на Густаво Араголаса ще бъде Веселин Пенев, а за кондиционното състояние ще отговаря Маурицио Миеле. Треньорът на вратарите ще бъде обявен в началото на следващата седмица.

До този момент Веселин Пенев беше треньор в школата на клуба и през изминалия полусезон беше наставник на дублиращия отбор, който се състезава в Трета лига.

Кондиционен треньор ще бъде италианецът Маурицио Миеле. Той има магистърска степен по спортни науки и техники от факултета по медицина и хирургия на университета Tor Vergata в Рим. Той също така притежава диплома за професионален кондиционен треньор, призната от FIGC „Технически сектор“ и диплома за базов треньор на UEFA B FIGC.

Пълният състав на треньорския екип от Професионален футболен клуб „Берое“ ще обявят допълнително! А феновете очакват много успехи и победи на отбора с новия треньорския екип.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: