Откриха в Стара Загора завод за високотехнологични авточасти за над 50 млн. лв. и 300 работни места

▶️ Откриха в Стара Загора завод за високотехнологични авточасти. Ще работят 300 души

В Стара Загора беше открит заводът на „Недшрьоф България“ ЕООД за високотехнологични авточасти. Българското дружество е собственост на нидерландската компания Nedschroef. Инвестицията е за над 50 млн. лева, чрез която се създават нови 300 работни места. Новата производствена мощност е разположена върху площ от близо 30 хил. кв. метра.

Намира се в индустриалната зона на Стара Загора (сграда на бившия консервен комбинат).

В официалната церемония за откриването на предприятието участваха министърът на икономиката Богдан Богданов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и изпълнителният директор на компанията Пол Редтс. На нея присъстваха заместник-кметът Радостин Танев, екипът на отдел „Инвестиции“ в Общината, представители на бизнеса и др.

„С всеки един такъв проект, който откриваме, сме една стъпка напред към технологичната модернизация на България“ – заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. „Инвестицията е важна за България и региона, защото такива глобални компании трансферират в България ключови технологии в автомобилната индустрия. Тя потвърждава, че интересът към Стара Загора от инвеститори е изключителен към момента“ – каза министър Богданов.

Той допълни, че в следващите няколко години старозагорският регион ще предостави много възможности на компаниите, най-вече по линия на Фонда за справедлив преход.

Предприятието се нарежда сред най-големите в аутомотив сектора в региона. Изградено е с инвестиции от над 50 млн.лв. на нидерландската компания Nedschroef със съдействието на търговското аташе на България в Бавария Стефан Йонков. Проектирано и изпълнено е от германското подразделение на дружеството Nedschroef,. Това стана ясно по време на официалната церемония по представянето и откриването на инвестицията, на която присъстваха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, изпълнителният директор на компанията Пол Редтс, представители на бизнеса от региона.

„Това, което искаме да кажем като институции е, че приоритет в следващите години ще е развитието на Стар Загора и региона. Ние трябва да разкрием нови работни места. Хората, които в момента работят и в минния сектор и в Маришкия басейн, най-вероятно ще трябва да се преквалифицират. Ние искаме да създадем нов бизнес, нови възможности тук. Това са компании с по-голям брой работни места, които да дадат възможност на всички тези хора да си подсигурят и работата и развитието на местно ниво“ каза министър Богданов.

X3 06470

Koninklijke Nedschroef Holding B.V., със седалище в Хелмонд, Нидерландия, е създадена преди 125 години и е символ на иновативна технология за свързване в световен мащаб. Интелигентно инженерство, висококачествени крепежни елементи и индивидуални технологични решения за формоване от Nedschroef се използват в автомобилната, транспортната и космическата индустрия, както и в машиностроенето и енергетиката. Като един от водещите световни производители на крепежни елементи, Nedschroef дава работа на 2300 души в 11 страни.

X3 06507

X3 06538

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg