Стара Загора е готова за зимния сезон

▶️ Община Стара Загора е готова за зимния сезон

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Радостин Танев, директорът на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ Росица Копривчина, началниците на отделите „Екология“ и „Опазване на обществения ред и управление при кризи“  – Пламен Йорданов и Пламен Тодоров, посетиха фирма „Грийн партнърс“. Там беше направена техническа проверка на готовността на фирмата, ангажирана с почистването на община Стара Загора през зимния сезон.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната мрежа на територията на град Стара Загора обхваща 236 км. То се осъществява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, която е с обща дължина 242 км, се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

„14-те специализирани машини „Грийн партнърс“ са в добро състояние, има и над 100 тона фракции. За уличната мрежа ще се използва отново магнезиеви соли, които са щадящи за настилките. Проверили сме и ръчните снегорини, с които работи звено „Озеленяване и комунални дейности“. Те също са в изправност“ – каза пред журналисти Радостин Танев. Заради очакваните снеговалежи през почивните дни дежурните екипи с в готовност.

Следващата седмица ще бъде проведена същата проверка и при фирма „Трейс БГ“ ЕАД.

zimna podgotovka 02

X2 00058

Интервю със заместник-кмета Радостин Танев за готовността на Община Стара Загора да осигури качествено почистване през зимните месеци

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg