Студенти в Тракийски университет са отличени със стипендии

Три студентки по специалност „Ветеринарна медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора бяха отличени със специални стипендии, учредени от фирма „Сами М“ ЕООД с цел подпомагане на перспективни студенти. Съгласно регламента на конкурса, кандидатите подготвят реферати по предварително зададени теми, свързани с производството на месо и месопреработвателната промишленост.

Ккомпетентно жури преглежда кандидатурите и присъжда 3 еднократни стипендии по 1000 лв. на най-добрите разработки. За трета поредна година възпитаници на старозагорското висше училище са отличени в надпреварата.

На официална церемония в Стара Загора търговският директор на фирмата Мирослав Райчев връчи грамоти на тазгодишните призьори – петокурсничката Благовеста Славчева, която е и миналогодишен победител в конкурса, и нейните колеги – четвъртокурсничките Снежана Балабанова и Ива Карастоянова. Освен парична премия бъдещите ветеринарни специалисти получиха и покана за двуседмичен летен стаж в производствената база на фирмата.

„Тракийски университет е изключително важен и значим не само за регион Стара Загора и България, но за цялата лека промишленост, на която и да било икономика, защото този университет създава кадри като Вас, умни, любознателни и целеустремени“ – заяви в обръщението си към студентите Мина Николова, корпоративен консултант на компанията и допълни: „За нас ще бъде изключително удоволствие да Ви посрещнем на летен стаж при нас. Вярвам, че така ще имате възможност не само да затвърдите знанията си, но и да се запознаете с най-съвременните технологии в нашия бранш и да придобиете ценен практически опит“.

На събитието присъстваха още проф. Румен Бинев, зам.-ректор по административно-стопанска дейност, гл. ас. Ралица Кючукова, Ралица Кирова, мениджър стратегически и ключови клиенти и Александър Петров, регионален мениджър, съобщиха от пресцентъра на Тракийски университет.

stipendii 1

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24