Честваме Деня на Европа

На 9 май отбелязваме Деня на Европа и 71 години от края на Втората световна война. Венци е цветя ще бъдат поднесени от 11 и 11:30 часа пред паметната плоча пред Военен клуб и пред Паметника на съветския войн в Стара Загора.

В 11:30 часа в Културно-информационен център "Етносвят България" ще бъде открита фотоизложба „Старозагорци в Европа“ и конкурс за детски рисунки на тема „Европа“. Рисуване на талисман на Европейския съюз.

В 12:30 часа пред Паметник на загиналите във войните старозагорци ще бъде отслужена заупокойна литургия и военен ритуал с поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите във Втората световна война.

В 17 часа в парк "Пети октомври" ще започне празник, посветен на Деня на Европа под надслов „Младите таланти с поздрав към Европа“, с участието на Агенция за регионално и икономическо развитие, Младежки общински съвет, творчески формации при ЦНКИ и „НЧ Родина 1860“, изпълнители от НУМСИ „Христина Морфова“.

solistiВ 18 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои музикално-поетичен спектакъл „Разходка из Европа“. В него ще участват: Милена Гюрова (сопран), Гергана Русекова (мецосопран) и Стефан Петков (тенор). Със специалното участие на поетесата Мария Донева. На рояла - Стоян Мартинов.

В 19 часа на IV експозиционно ниво в Регионален исторически музей концерт под надслов "На войне, как на войне" ще изнесе Саня Табакова.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: