В СОУ "Максим Горки" има свободни места в паралелката по китайски език

Има свободни места в паралелката с интензивно изучаване на китайски език след приема след седми клас в Средно общообразователно училище "Максим Горки" в Стара Загора, информираха от пресцентъра на Общината.

СОУ Максим ГоркиВ паралелката като профилиращи предмети освен китайски език, от девети клас се изучава като втори чужд език английски, а от единайсти клас - руски. Учебниците за осми и следващите класове по китайски език са безплатни, осигурени от Институт "Конфуций", съобщи директорът на учебното заведение Мариана Пенчева. Учениците се обучават от двама  учители с китайска националност.

СОУ "Максим Горки" е най-старата езикова гимназия в Стара Загора, позната като Руската гимназия. Ежегодно училището осъществява прием след завършен седми клас, с профил "Чуждоезиков", с интензивно изучаване на руски, английски, испански, а от две години - и китайски език. Гимназията е едно от четирите учебни заведения в страната, в които се извършва обучение по китайски език.

Училището осигурява и целодневно обучение по китайски език в занималня. Изучаването на езика дава възможност на учениците да участват в конкурси и състезания, които носят стипендии и осигуряват възможност за пътуване за езикова практика в Китай. Те могат да участват и в обмен с ученици от руския град Санкт Петербург, които интензивно изучават китайски език, уточняват от училището. 

infoz autor www.infoz.bgТеми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор