В СОУ "Максим Горки" има свободни места в паралелката по китайски език

Има свободни места в паралелката с интензивно изучаване на китайски език след приема след седми клас в Средно общообразователно училище "Максим Горки" в Стара Загора, информираха от пресцентъра на Общината.

СОУ Максим ГоркиВ паралелката като профилиращи предмети освен китайски език, от девети клас се изучава като втори чужд език английски, а от единайсти клас - руски. Учебниците за осми и следващите класове по китайски език са безплатни, осигурени от Институт "Конфуций", съобщи директорът на учебното заведение Мариана Пенчева. Учениците се обучават от двама  учители с китайска националност.

СОУ "Максим Горки" е най-старата езикова гимназия в Стара Загора, позната като Руската гимназия. Ежегодно училището осъществява прием след завършен седми клас, с профил "Чуждоезиков", с интензивно изучаване на руски, английски, испански, а от две години - и китайски език. Гимназията е едно от четирите учебни заведения в страната, в които се извършва обучение по китайски език.

Училището осигурява и целодневно обучение по китайски език в занималня. Изучаването на езика дава възможност на учениците да участват в конкурси и състезания, които носят стипендии и осигуряват възможност за пътуване за езикова практика в Китай. Те могат да участват и в обмен с ученици от руския град Санкт Петербург, които интензивно изучават китайски език, уточняват от училището. 

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни