Старозагорският панаир вече посреща посетители

Старозагорският панаир вече посреща посетители

На 26 септември започна традиционният старозагорски есенен панаир, който ще продължи до 5 октомври. Той е разположен на ул.“Иван Вазов“, в югозападната част на парк „Загорка“ и предлага различни атракционни съоръжения, люлки и разнообразни приятни места за прекарване на свободното време.

Панаирът се провежда повече от 20 години, като за това време се премества от района на стадион „Берое“ първоначално, след това зад Централна поща и в новия парк, до сегашната си локация – в североизточния край на града и района на парк "Загорка".

Разположени стрелбища, панорами, моторни люлки и др. Изложени са, произведения на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни изделия, детски играчки и скара-бира. Производителите, които участват в панаира са членове на Камарата на занаятчиите, а изградените съоръжения са със сертификати за произход и технически паспорти. Изискват се още ежегоден технически преглед и договор с лицензирана фирма за контрол при построяване на съоръженията.

Със заповед на кмета Живко Тодоров на територията на панаира е забранена продажбата на алкохол с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 6% vol., тютюн и тютюневи изделия, промишлени стоки/дрехи, обувки, одеяла, килими, текстилни изделия, продукти на химическата промишленост, птици и животни.

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми: