Търговци на панаира в Стара Загора работят без касови апарати

Търговци на панаира в Стара Загора работят без касови апарати

На традиционния есенен панаир в Стара Загора търговци смело „пропускат“ издаването на касови бележки, на места липсват и фискални устройства. Констатацията е в резултат на извършените проверки от инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) през почивните дни.

След проверени 25 търговски обекта и развлекателни съоръжения, при 11 от тях не е издаден фискален бон или е липсвал касов апарат, а при един е установена разлика в касовата наличност. На проверените търговци и физически лица са съставени актове за нарушения.

Глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридическите лица, укриващи обороти, може да се стигне до 10 000 лв. и до запечатване на търговския обект.

От НАП апелират гражданите и гостите на Стара Загора да бъдат внимателни при заплащането на различни развлекателни услуги и други, а при необходимост да сигнализират на 0700 18 700.

При извършване на проверки служителите на Агенцията за приходите винаги се легитимират със служебната си карта. Инспекторите не приемат и не изискват плащания в брой. Дължимите глоби се превеждат по банков път към бюджета.

Всеки гражданин може да сигнализира на информационния телефон: 0700 18 700 за данъчни и осигурителни нарушения, включително и неиздаване на касови бележки на цената на градски разговор от цялата страна. Сигнали могат да бъдат подадени и на място в офисите ни в Стара Загора и Казанлък в писмен вид или по пощата. Анонимността на жалбоподателите е гарантирана.

panair skara

www.infoz.bg

На подобна тема