Балетът Екселсиор от Хюстън ще гостува в Държавна опера - Стара Загора

Балетът "Екселсиор" от Хюстън ще гостува в Държавна опера - Стара Загора

Балетът "Екселсиор" от Хюстън ще гостува в сцената на Държавна опера - Стара Загора със спектакъла “Лъвът, Вещицата и дрешникът” на 14 март 2017 г. от 19:00 часа. Балетът разказва вълнуващата история на Луси, Сюзън, Едмонд и Питър в омагьосаната страна Нарния.

Те са там заедно с техните приятели – приказните герои. К. С. Луис е професор в университета в Оксфорд по средновековна и ренесансова литература, когато пише втората от седемте книги от “Хрониките на Нарния” – “Лъвът, Вещицата и дрешникът”. 

Продукцията на "Екселсиор" ще зарадва хора от различни възрасти, като съчетава разнообразни стилове модерен балет с класически елементи. Постановката се играе от 2015 в САЩ, а през 2016 г. е представена в Полша и Чехия.

Балет “Екселсиор” е познат на българската публика с турнето си в България от 2011 г. със спектакъла на библейска тема “Пробуждане” по “Откровение на Йоан”, който беше изпълнен с огромен успех в София, Велико Търново и Варна.

От 2002 г. до днес балетът представя своите спектакли в САЩ, Полша, Чехия, България, Австралия, Русия, Япония и Китай.

Артистичен директор, режисьор и продуцент е Соня Стейнс. Директор на балета, продуцент и главен хореограф е Лайза Полок.

В ролите на главните герои:

Аслан - Ребека Лупниц
Бялата вещица - Лайза Полок
Луси - Изабел Полок
Сюзън - Пейтън Шел
Едмунд - Кайри Колиър
Питър - Брук Спрадлинг
Тимнус - Кели Ан Роландс

www.infoz.bg