жабките Стара Загора

Пролетно обновяване на парковете в Стара Загора

В очакване на горещите дни от годината всички водни съоръжения на територията на паркове и градини в Стара Загора вече разпръскват свежест и хлад. Работят фонтаните в градинка „Пингвините“, „Жабките“ в парковете „Митрополит Методий Кусев“, в „Артилерийски“ и „Зеления клин“, по протежението на бул. „Митрополит Методий Кусев“ и други.

През летния сезон предстои подмяна на 800 счупени фриза на пейки в зелените площи, съобщиха от общинския отдел „Озеленяване и комунални дейности“. Ще бъдат пребоядисани пейките в парковете „Пети октомври“ и „Митрополит Методи Кусев“, в Станционната градина и на други места.

Ще се извърши почистване и облагородяване на района на езерото „Загорка“. Ще бъдат разчистени храсталаците и на 2 декара площ ще бъде посадена тревна смеска, съобщи Николай Стоев. Ще бъдат подменени общо около 50 декара тревни участъци в парковете „Пети октомври“, „Александър Стамболийски“, „Зеления клин“ и по протежение на бул. „Митрополит Методи Кусев“.

Работи се усилено и по засаждането на цвета в зоните за отдих и по централния булевард. Есенно-зимните цветя в паркове и градини са подменени с 80 000 пролетно-летни. Подменят се и цветята в кашпите по бул. „Цар Симеон Велики“

По график продължава работата на групата по височинна резитба на клони на дървета, с издадени разрешителни, по градските улици. В началото на юни 2017 г. ще бъде закупена нова 3,5-тонна вишка, с която изрязването на сухи клони ще продължи в парковете.

stara zagora parkove 2017

stara zagora parkove 2017

stara zagora parkove 2017

stara zagora parkove 01

stara zagora parkove

stara zagora parkove

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Най-четеното от последните дни