Надяждане с люти чушки на Фестивала на балканската скара StaraZagoraMezi

Фестивалът на балканската скара StaraZagoraMezi ще се проведе от 1 до 4 юни в парк "Артилерийски" в Стара Загора. Фондация "Румънеца и Енчев" и Община Стара Загора са подготвили истински празник за посетителите.

StaraZagoraMeziВ него ще участват изявени кулинари и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста предлага много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футбол, билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета и всички те са с вход свободен.

Над 1000 награди очакват участниците и гостите на фестивала. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гигантски лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли и още много игри.

В първия ден на феста градуса на купона ще вдигне легендата на сръбската музика Весна Змиянац. На 2 юни ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите. На 3 юни жителите и гостите на града са поканени да поставят рекорд за най-дълго хоро от 13:00 часа, когато на сцената ще излезе Славка Калчева, а вечерта - младите гръцки изпълнители Йорданис Агапитос и Ная. На 4 юни фестивалът ще бъде закрит от любимата на поколения рок група „Сигнал”.

Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и благотворителни каузи.

programa

www.infoz.bg