Емил Христов: Недопустимо е лидер на БСП да чете поздравителен адрес от президента

Недопустимо е местен партиен лидер на БСП – Стара Загора да чете поздравителен адрес от името на президента Румен Радев по повод откриване на турнир за деца, категоричен е Емил Христов, народен представител от ГЕРБ – Стара Загора и общински председател на партията.

emil hristovСпоред него случилото се е груб опит за провеждане на партийна агитация сред деца и подрастващи, което показва безпринципност, безпардонност и ниска политическа култура, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Стара Загора.

Острата му реакция беше породена след като местният лидер на БСП Валентина Бонева изчете поздравителен текст от Румен Радев към участниците в Международния турнир по борба за деца „Станчо Колев“. Състезанието е традиционно и се провежда по повод Деня на детето в Стара Загора. От миналата година, турнирът носи името на заслужилия майстор на спорта и почетен гражданин на Стара Загора Станчо Колев, който тази година чества 80-годишнина.
„Въпросът, на който не намирам логичен отговор е – защо Валентина Бонева, общински ръководител на БСП, чете текст от името на „надпартийния“ Румен Радев? Тя легитимен негов представител ли е в Стара Загора, за да поднася посланията му? Защо президентът пренебрегва избраните от хората местни власти и защо влиза в директни контакти с местни партийни лидери” - пита Емил Христов. „Община Стара Загора е институцията, която подкрепя и финансира провеждането на спортното събитие, а не централата, на която и да е партия. Има водещи, има организатори на турнира, които би трябвало да бъдат уважавани“ - категоричен е народният представител.

Според него опитите на БСП за разклащане работата на парламента през последните дни, чрез груб тон и манипулативни изказвани, започват да ескалират в непремерени действия, какъвто е примерът в Стара Загора. „Подкрепата и доверието на хората се градят с много разум и работа, така както е в Стара Загора – градът обявен за най-добрия за живеене в България“ - посочи Христов.

www.infoz.bg

На подобна тема