Георги Гьоков няма да е кандидат за кмет на БСП в Стара Загора

Областният съвет на БСП - Стара Загора се подготвя сериозно за предстоящите местни избори. В момента се извършват номинации на кандидатите за кметове и за общински съветници. Процесът ще продължи до края на юли 2015 г. Това съобщи областният председател на партията Васил Самарски. Екипът на сайта www.infoz.bg разговаря с него за процесите в партията преди изборите.

Сред тях са възможността за предизборни коалиции с АБВ (Алтернатива за българско Възраждане) и други партии в левия спектър, както и за евентуални кандидати за кметове на големите общини в региона на Стара Загора.

Васил Самарски vasil smarski bsp stara zagora"С АБВ е възможна коалиция, ако местните структури и общинските ръководства считат, че тази формула може да бъде успешна. Също така те трябва да приемат нашата програма. Определено не е невъзможно по места да се коалираме и с АБВ. Съответно да подкрепим общ кандидат" - заяви Васил Самарски. Той уточни, че местните структури ще преценят и дали може да се участва с общи листи с кандидати за общински съветници.

"Не става само въпрос за АБВ, а за всички партии от коалицията БСП - Лява България, от патриотични партии и сдружения, т.е всички, които стоят от центъра вляво. Целта е да не позволим на ГЕРБ да вземе властта в такива мащаби, защото политика се прави на местно ниво" - допълва областният председател на БСП - Стара Загора.

Васил Самарски заяви категорично, че на този етап народният представител Георги Гьоков няма да бъде кандидат за кмет на Стара Загора, защото той самият е отказал това. С това Самарски коригира, но и с това потвърди предположението, което направихме преди около месец, че тогава Гьоков е бил един от най-вероятните кандидати за кмет на областния град.

"Казвам категорично, защото все пак това зависи и от неговото желание. С него са водени разговори, но разбира се никога не трябва да изключваме и тази възможност. Водят се разговори със 7 - 8 кандидати за кмет от БСП. Партията в момента има сериозна нужда да покаже новите лица. Така, че не е изключено кандидатът за кмет на областния град да е млад и нетолкова познат човек" - каза Васил Самарски.

"Голямата предизборна битка ще бъде в Стара Загора, защото опонентът ни (б. а. кметът Живко Тодоров), е наясно със своите цели и задачи и ги следва. Трябва да покажем и да докажем, че можем да предложим лявата алтернатива на това управление" - заяви областният председател на БСП.

Според него в Казанлък трябва да се издигне кандидат за кмет, който да започне да работи като казанлъчанин за казанлъчани. "Аз съм минал по този път вече и не считам, че едно постоянно кандидатиране за един определен пост е фикс. Бих се справил с предизвикателствата, но по-важното е това да мислят и повечето от избирателите, а и трябва да си работил в тази посока. През последните две години все по-малко работя и пребивавам в Казанлък. Работата ми като областен председател на партията даде съвсем друга посока. Затова не считам, че е удачно на този етап да се обсъжда моята кандидатура за кмет на Казанлък" - категоричен е Васил Самараски.

Той коментира и идеята на столетницата в Кюстендил листите с кандидатите за общински съветници да бъдат подредени по азбучен ред. Тя е мотивирана от промените в Изборния кодекс, които позволяват на избирателя да гласува преференциално и така да бъде избран кандидат, който не е на водещи позиции.  

"Подредбата в листата вече няма никакво значение, освен политическо. Да, ще сложим водач, ще подредим първите места. Така ще покажем, че с тези хора ще изпълняваме нашата местна платформа, но избирателите могат да решат, че други са хората, които могат да представляват техните интереси. Този път изборът за общински съветници ще бъде абсолютно мажоритарен. Особено в малките населени места ще е голям проблем. Там на родовия принцип могат да станат общински съветници хора, без значение от коя партия са и да се окажат в Общинския съвет на съвсем друг принцип" - обясни Васил Самарски.barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор