БСП издига кандидат за кмет на Стара Загора

Българската социалистическа партия ще определи кандидата си за кмет на Стара Загора на 4 юли 2015 г. От номинираните 7 души, четирима се отказаха. Това са Георги Гьоков, който беше смятан за фаворит, Борис Боричев, Илка Петкова и д-р Лазар Будаков. 47-ата конференция на общинската организация се провежда в зала 1 в комплекс "Верея".

БСПОстанаха трима номинирани: Иван Митров, д-р Стефан Шишков, който най-вероятно ще спечели болшинството от гласовете на съпартийците си, и Христо Христакиев. На заседанието ще бъдат издигнати и кандидатите за кметове на населените места, а също и за общински съветници за Стара Загора.

Общинската конференция ще приеме и предизборна платформа за предстоящия вот на есен, с която БСП ще заяви своето намерение за развитие и управление на община Стара Загора, съобщи председателят на общинския съвет на БСП Валентина Бонева.

Социалистите ще изслушат и отчет за дейността на общинските си съветници през мандата на сегашния местен парламент.

На проведената също на 4 юли 20-а конференция на социалистите в Чирпан, досегашният кмет на общината Кичка Петкова е издигната за кандидат на БСП за втори мандат. Тя е и водач на листата с кандидати за общински съветници, която включва 21 души.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg