Марийка Митева е кандидатът за кмет на БСП в Мъглиж

16-ата конференция на БСП в Мъглиж издигна кандидатурата на председателя на общинската организация Марийка Митева за кмет на общината. Тя е преподавател по физика. На форума присъства областният председател на БСП - Стара Загора Васил Самарски.

Марийка МитеваДелегатите обсъдиха политическата обстановка в общината и изразиха своята непримиримост към кметската политика на ГЕРБ в изтичащия мандат.

Размерът на такса смет в община Мъглиж е най-високата в област Стара Загора и това трябва да го преустановим, категорични бяха делегатите и направиха първите свои заявки за местна политика на кандидата за кмет и на номинираните за местния парламент, съобщиха от пресцентъра на областния съвет на БСП.

Социалистите се обявиха и против водената политика на управляващите в инфраструктурата и бюджета. Подредба на кандидатите за общински съветници да направи партийният съвет на левицата, решиха още делегатите. Те приеха коалиционният формат да е „БСП лява България”, както и да продължат разговорите на партийното ръководство за кметове на малките населени места, които пленумът да утвърди.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни