Жени - ГЕРБ обсъдиха предстоящите местни избори в условията на коалиция

"ГЕРБ ще участва самостоятелно на предстоящите избори, за да можем ясно да заявим пред хората отговорността, която носим. ГЕРБ е най-силно изразената политическа партия, която през последните 8 години е побеждавала, благодарение на добре изградените си структури". Това заяви в Шумен председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той откри Политическа академия, организирана от Жени - ГЕРБ на тема "Местни избори в условията на коалиция".

В националния форум на дамската структура участие взеха Нели Калнева - член на Националния изпълнителен съвет, Мариана Кръстева - областен клубен ръководител, Росица Копривчина - областен организационен секретар и Аксения Тилева - член на областния съвет на Жени - ГЕРБ Стара Загора.

На форума присъстваха още Ирена Соколова, председател на Жени - ГЕРБ, представителят на Фондация "Ханс Зайдел" за България Богдан Мирчев, областният координатор на ПП ГЕРБ - Шумен Любомир Христов.

"С времето сме установили, че форуми от такъв мащаб са изключително ценни. Това дава възможност всеки един от членовете на ГЕРБ да се чувства автор на промяната и да може да формулира най-ясните и най-точните мерки, които си струва да се правят към този момент от политическо естество", каза Ирена Соколова.

Жени - ГЕРБСпециален гост на събитието бе председателят на 43-ото НС Цецка Цачева. Тя направи анализ на дейността на Народното събрание в ситуация на коалиция. "Първата стъпка, която направихме беше успешна, защото в страната вече има стабилност. Парламентът работи. Групата ни е силна и работеща. Процесите в парламента ще стават още по-динамични с приближаването на местните избори. Очаквам и сложни ситуации, още повече, че в дневния ред на парламента влизат за разглеждане тежки законопроекти", заяви Цецка Цачева.

Сред лекторите в Академията бяха Диана Йорданова - зам.-председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси, бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ДФ "Земеделие” Румен Порожанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Жените от дамската структура проведоха консултации и с депутатите Милена Дамянова и Светлана Ангелова.

След успешното приключване на Академията всички участнички се включиха в гражданската инициатива "Алея на розите". Събитието се състоя на територията на природен парк "Шуменското плато" в близост до паметника "Създатели на българската държава", където дамите засадиха 30 туи и 16 рози. "Алеята на розите" е посветена на пострадалите в Шумен при пътно-транспортни произшествия от януари до април 2015 г., като дръвчетата и розите съответстват на броя на хората, претърпели ПТП. С този си акт женската организация на ПП ГЕРБ, засвидетелства своята съпричастност към пострадалите, техните близки и семействата им. ЖГЕРБ отправят апел към всички да бъдат по-отговорни и внимателни на пътя.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ГЕРБ - Стара Загора)

Споделете!