ГЕРБ - Мъглиж организира безплатни прегледи за остеопороза

Безплатни профилактични прегледи за остеопороза организира общинската структура на ГЕРБ в Мъглиж. Те ще се проведат на 27 май 2015 г. от 13:00 до 17:00 часа в Дневен център "Зорница". Ще бъдат прегледани около 150 жители на общината, като основната целева група са жени между 50 и 60-годишна възраст, съобщи д-р Душо Гавазов, общински ръководител на ГЕРБ в Мъглиж.

osteoporozaПредварителни записвания за прегледите могат да се правят на тел. 0887 480 819 или на място в Дневен център "Зорница". Кампанията, организирана от ГЕРБ - Мъглиж, е подкрепена от Асоциация "Жени без остеопороза". Инициативата е част от мащабна благотворителна кампания под мотото "С грижа за хората”.

През март и април на 84 души бяха направени безплатните профилактични прегледи от лекари специалисти по офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия, които бяха организирани от ГЕРБ – Мъглиж. Десет са установените случаи, в които се налага болнично лечение, уточни д-р Гавазов. Според него липсата на постоянен достъп до медицински грижи е един от основните проблеми на общината, тъй като в Мъглиж няма общинска болница и работи само Спешен медицински център.

ГЕРБ подготвя изненада и за първокласниците в Мъглиж. По случай предстоящия празник на детето – 1 юни и края на учебната година ще общинската партийна структура подготвя конкурс "Мини Мис и Мини Мистър, организиран безвъзмездно от актрисата Илиана Балийска. Той ще се проведе на 22 май от 16:30 часа пред сградата на читалището.

"ГЕРБ - Мъглиж подкрепя също провеждането на Фестивал на занаятите и традиционните български гозби през месец септември, както и изграждането на мемориал на опълченците от Мъглиж и паметник на загиналите герои в различните войни в с. Шаново", съобщи още д-р Душо Гавазов.

infoz autor www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

tel 080015131