ГЕРБ организира в Мъглиж безплатни медицински прегледи

В рамките на мащабна благотворителна кампания под мотото "С грижа за хората” политическа партия ГЕРБ организира в Мъглиж безплати профилактични прегледи. На 28 и 29 март специалисти по офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия приемаха жителите на общината в Дневен център "Зорница". Прегледите ще се провеждат всяка втора и четвърта седмица от месеца до края на лятото.

Към лекарския екип ще се включи и ендокринолог, съобщи на пресконференция общинският председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Той коментира, че липсата на постоянен достъп до здравни грижи е сериозен, защото в Мъглиж няма общинска болница и хората разчитат само на Спешния медицински център.

Кампанията "С грижа за хората” включва още няколко инициативи през следващите месеци, сред които "С грижа за най-маргинализираните слоеве от различните етноси”. Целта тук е да извършим ранен скрининг на белодробна туберкулоза, която е силен социален и здравен проблем, казаха от ръководството на ГЕРБ в Мъглиж. "Надяваме се да обхванем близо 400 души, които живеят в рискови условия и при откриването на проблем да се пристъпи към ранно лечение, каза д-р Душо Гавазов.

tel 080015131

На подобна тема