ГЕРБ организира в Мъглиж безплатни медицински прегледи

В рамките на мащабна благотворителна кампания под мотото "С грижа за хората” политическа партия ГЕРБ организира в Мъглиж безплати профилактични прегледи. На 28 и 29 март специалисти по офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия приемаха жителите на общината в Дневен център "Зорница". Прегледите ще се провеждат всяка втора и четвърта седмица от месеца до края на лятото.

Към лекарския екип ще се включи и ендокринолог, съобщи на пресконференция общинският председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Той коментира, че липсата на постоянен достъп до здравни грижи е сериозен, защото в Мъглиж няма общинска болница и хората разчитат само на Спешния медицински център.

Кампанията "С грижа за хората” включва още няколко инициативи през следващите месеци, сред които "С грижа за най-маргинализираните слоеве от различните етноси”. Целта тук е да извършим ранен скрининг на белодробна туберкулоза, която е силен социален и здравен проблем, казаха от ръководството на ГЕРБ в Мъглиж. "Надяваме се да обхванем близо 400 души, които живеят в рискови условия и при откриването на проблем да се пристъпи към ранно лечение, каза д-р Душо Гавазов.Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

новини в сайта RSS емисияПолучаване на новините от сайта по имейл

facebooktwitteryoutube

 

 

youtube subscribe ilko gruev

Най-четеното от последните дни

На подобна тема

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток