ГЕРБ организира в Мъглиж безплатни медицински прегледи

В рамките на мащабна благотворителна кампания под мотото "С грижа за хората” политическа партия ГЕРБ организира в Мъглиж безплати профилактични прегледи. На 28 и 29 март специалисти по офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия приемаха жителите на общината в Дневен център "Зорница". Прегледите ще се провеждат всяка втора и четвърта седмица от месеца до края на лятото.

Към лекарския екип ще се включи и ендокринолог, съобщи на пресконференция общинският председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Той коментира, че липсата на постоянен достъп до здравни грижи е сериозен, защото в Мъглиж няма общинска болница и хората разчитат само на Спешния медицински център.

Кампанията "С грижа за хората” включва още няколко инициативи през следващите месеци, сред които "С грижа за най-маргинализираните слоеве от различните етноси”. Целта тук е да извършим ранен скрининг на белодробна туберкулоза, която е силен социален и здравен проблем, казаха от ръководството на ГЕРБ в Мъглиж. "Надяваме се да обхванем близо 400 души, които живеят в рискови условия и при откриването на проблем да се пристъпи към ранно лечение, каза д-р Душо Гавазов.

covid velikden

Светът

Основателят и собственик на Twitter Джак Дорси съобщи, че дарява 1 милиард долара, за да участва в борбата с пандемията от коронавируса. Той обясни, че сумата представлява 28% от състоянието му. За да я осигури, той продава акции на друга своя компания - Square, специализирана в електронни плащания

* * *
Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev

На подобна тема