Студенти по геодезия се обучаваха в "Мини Марица-изток" ЕАД

16 четвъртокурсници от специалността "Геодезия" от Университета по архитектура, строителство и геодезия и техни преподаватели бяха на двудневна учебна практика в рудник "Трояново-север" на "Мини Марица-изток" ЕАД. Партньорството между най-голямото въгледобивно дружество в България и висшето учебно заведение е дългогодишно и ежегодно "Мини Марица-изток" се посещава от студенти.

Студенти се обучаваха в "Мини Марица-изток"Младите хора имат възможност на място да се запознаят със специалност, която изучават.

На участниците беше проведен и задължителният начален инструктаж от органите по здраве и безопасност. Студентите разгледаха и експозицията на Археологически музей „Марица-изток” – Раднево. За съхраняване хилядолетната история на страната ни, изземването на въглищата започва едва когато през терените са минали археолозите и са събрали артефактите, останали от древни времена, които са изложени и съхранени в музея.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на "Мини Марица-изток" ЕАД)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

vik velikden
Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток