"Мини Марица-изток” подари книги на училищни библиотеки за 3 март

"Мини Марица-изток” дари луксозни издания на български автори на библиотеките на училища в община Раднево в навечерието на националния празник на България – 3 март. Учениците от Второ основно училище "Св. Паисий Хилендарски”, ПГ "Гео Милев” и Основно училище "Поп Минчо” ще имат възможността да се докоснат до едни от най-значимите произведения в българската литература.

Пълна поредица от 5 тома на Гео Милев, включваща "Слънчогледите погледнаха Слънцето”, "Всяко изкуство е експресионизъм”, "Там, дето е народът”, "Избрани поетически преводи” и "Писма и документи”, 4 тома на Елин Пелин - "Ветрената мелница”, "Нане Стоичковата върба”, "Под манастирската лоза” и "Тримата глупаци” и 6 тома на Йордан Йовков - "Земляци”, "Старопланински Легенди”, "Ако можеха да говорят”, "Чифликът край границата”, "Албена” и "Приключенията на Гороломов” ще влязат в ръцете на любознателните деца.

Датата за инициативата не е избрана случайно. Трети март за работниците и служителите на "Мини Марица-изток“ ЕАД освен национален празник е и повод за професионално самочувствие и гордост, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На 3 март 1952 г. е направена първата копка по изграждането на рудник "Трояново-1“, което поставя началото на добива в Източномаришкия въглищен басейн. Днес находището се разработва от три открити рудника – "Трояново-1”, "Трояново-север” и "Трояново-3” с продуктивна площ около 240 квадратни километра. Повече от 60 години дружеството гарантира енергийната стабилност на страната, като осигурява въглищата за производството на около 35% от електрическата енергия на България.

През 2012 година, когато бе отбелязана 60-годишнината на "Мини Марица-изток” ЕАД, на всички 1700 ученици от училищата в община Раднево бе подарен историческият роман "Време разделно” на Антон Дончев.Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор