"Мини Марица-изток" успешно прилага система за разделно събиране на отпадъците

Над 10 години в „Мини Марица-изток” ЕАД е въведена и се прилага система за разделно събиране, временно съхраняване и ежегодно предаване за рециклиране от сертифицирани организации на производствени, опасни и битови отпадъци. Към тези отпадъци се причисляват и излязли от употреба акумулатори, акумулаторни батерии, електрическо и електронно оборудване.

bateriiЗа изминалата година година са събрани близо 10 тона отпадъци. До момента са предадени 3,7 тона стари електрически и електронни уреди, като има подготвени за предаване още близо 7 тона. За обезвреждане и преработване са предадени 16 380 тона излезли от употреба акумулатори.

През 2014 г. са предадени за оползотворяване 12,2 тона РЕТ бутилки и 13,229 тона негодни за употреба батерии и акумулатори на фирми, притежаващи разрешителни за тази цел.

Опазването на околната среда е една от приоритетните задачи в „Мини Марица-изток” ЕАД, чрез която се цели дългосрочно развитие, възстановяване и подобряване на състоянието на околната среда от дейността на дружеството.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на "Мини Марица-изток" ЕАД)

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

На подобна тема

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020