Стотици тонове отпадъци са отстранени след доброволно почистване на Стара Загора

Над 220 служители на общинската администрация се включиха в пролетната кампания за почистване на Стара Загора в неделния ден на 17 май 2015 г.  Старт на почистването дадоха зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова. Служителите на общината почистваха пътя от паркинга под зоологическата градина към квартал Дъбрава.

Те отстраняваха и клоните след почистването на банкетите с храсторези.

В кампанията, която започна на 10 май 2015 г., се включиха всички административни бюра и почти всички села в общината. За целта беше създадена организация и дежурство на служителите във всички Административни бюра и всички кметства на територията на общината. Желаещите да извършват почистване получиха чували и ръкавици, осигурени от Община Стара Загора. Те почистваха междублокови пространства, около домовете си, или специално указаните места.
Районите, определени за почистване бяха предварително обявени в съответните административни бюра по местоживеене.
Почти 360 тона отпадъци бяха събрани в Стара Загора на 10 май. През вчерашния днес са почиствали 126 души от 7 административни бюра, които са събрали 60 тона отпадъци. Днес в кампанията участваха и 15 села в общината.
Днес се почистват зони за спорт и отдих - спортни и детски площадки, стадиони, паркове, екопътеки, рекреационни зони в околностите на населените места и др.

В дните 10 и 17 май  гражданите можеха да се освободят от едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни дивани, канапета, фотьойли, шкафове, легла и др. подобни), като ги поставят на площадките до контейнерите за смесени битови отпадъци.

Крайните резултати от кампанията ще бъдат обявени след нейното приключване, уточняват от пресцентъра на Община Стара Загора.

{responsivegallery}05-2015/pochistvane{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg

Споделете!

На подобна тема