Стотици тонове отпадъци са отстранени след доброволно почистване на Стара Загора

Над 220 служители на общинската администрация се включиха в пролетната кампания за почистване на Стара Загора в неделния ден на 17 май 2015 г.  Старт на почистването дадоха зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова. Служителите на общината почистваха пътя от паркинга под зоологическата градина към квартал Дъбрава.

Те отстраняваха и клоните след почистването на банкетите с храсторези.

В кампанията, която започна на 10 май 2015 г., се включиха всички административни бюра и почти всички села в общината. За целта беше създадена организация и дежурство на служителите във всички Административни бюра и всички кметства на територията на общината. Желаещите да извършват почистване получиха чували и ръкавици, осигурени от Община Стара Загора. Те почистваха междублокови пространства, около домовете си, или специално указаните места.
Районите, определени за почистване бяха предварително обявени в съответните административни бюра по местоживеене.
Почти 360 тона отпадъци бяха събрани в Стара Загора на 10 май. През вчерашния днес са почиствали 126 души от 7 административни бюра, които са събрали 60 тона отпадъци. Днес в кампанията участваха и 15 села в общината.
Днес се почистват зони за спорт и отдих - спортни и детски площадки, стадиони, паркове, екопътеки, рекреационни зони в околностите на населените места и др.

В дните 10 и 17 май  гражданите можеха да се освободят от едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни дивани, канапета, фотьойли, шкафове, легла и др. подобни), като ги поставят на площадките до контейнерите за смесени битови отпадъци.

Крайните резултати от кампанията ще бъдат обявени след нейното приключване, уточняват от пресцентъра на Община Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg

Споделете!Най-четеното от последните дни