Ненужните мебели ще се рециклират безплатно в Стара Загора на 15 и 16 септември

Община Стара Загора подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно”. За провеждането ѝ са осигурени 5000 полиетиленови чувала и 5000 чифта ръкавици за еднократна употреба, които ще бъдат предоставени на желаещите граждани.

Това ще става чрез административните бюра на Община Стара Загора по райони, в рамките на работното време за периода - от 12 до 15 септември, от 8:30 до 17:30 часа.

chairНа 15 и 16 септември достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на с. Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително за частни транспортни средства.

През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, матраци, дивани, фотьойли и други).

На 15 и 16 септември операторът на депото ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.

Предвидените за почистване места на територията на Община Стара Загора по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини. Служителите на Община Стара Загора също ще се включат в инициативата по почистване.

www.infoz.bg  www.infoz.bg