Общината улеснява плащането на местните данъци и такси в Стара Загора

Местните данъци и такси в Стара Загора могат да се плащат по-лесно и бързо в касите на Изипей и през интернет системата ePay.bg, само чрез въвеждане на ЕГН или БУЛСАТ на фирма. По идея на кмета Живко Тодоров Община Стара Загора разшири услугите си като предложи още възможности, точки и канали за плащане.

Онлайн плащанията са част от бързото, модерно и лесно обслужване, не само в страната, но и на сънародниците ни по целия свят. То става от разстояние, спестява време и е най-евтиният, лек и достъпен за хората начин за плащане на данъци и такси. Идеята на кметския екип е да продължава тенденцията към облекчаване на гражданите и приближаване на услугите на администрацията до тях, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Интернет плащането става след еднократна регистрация в сайта ePay.bg, който има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем и от чужденци.

Не се налага попълването на документи или предварителна информация за дължимите суми. Тя излиза веднага след попълване на ЕГН на физическо лице или БУЛСТАТ на фирма и е винаги актуална, защото се работи в реално време. Заплащането може да се извърши веднага и се отразява едновременно в общината, което изключва дублиране на плащането. Електронните плащания подпомагат и шофьорите. Всеки един автомобил с регистрация в община Стара Загора може да мине на годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина.

При съвпадение на въведеното ЕГН с това от профила на конкретен човек в ePay.bg, не е нужно да се въвежда партиден номер. В списъка с чакащи плащания ще се покажат всички задължения за местни данъци и такси към съответната община. Могат да се проверят и платят и данъци на други лица. В този случай също е нужно въвеждане на ЕГН на задълженото лице, но и партиден номер. Такса за плащане в ePay е 30 стотинки, плюс таксата за съответната карта, ако се ползва такава. Секцията за плащане на местни данъци и такси е различна от тази за битовите сметки.

epay

Изипей към момента има 2363 каси в цяла България. Те са с гъвкаво работно време и удобно за хората. Много от тях работят и в почивни, и празнични дни. Онлайн плащането спазва последователността на издължаване на данъка – от най-старо към най-ново задължение.

Новата услуга чрез автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите в други населени места или в чужбина), пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини. За Община Стара Загора услугата е предоставена безвъзмездно.

www.infoz.bg  www.infoz.bg