Градският транспорт в Стара Загора се движи при тежки зимни условия

Градският транспорт в Стара Загора се движи при тежки зимни условия

В старозагорска община няма недостъпни села, но от нощта продължава да вали слаб сняг. Снежната покривка достига на места до 20 см. Времето е тихо и няма снегонавявания, температурата е минус 8 градуса. Основната пътна мрежа се почиства и опесъчава.

Градският и междуселищен транспорт се движат при тежки зимни условия.

Вече втори ден доброволци от общинския отряд извозват с високопроходим автомобил на общината пътуващите до село Дъбрава, по графика на автобусите от градския транспорт. Засега желаещите да пътуват натам са единици, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В града основните улиците се почистват и опесъчват. Тротоарите се почистват ръчно, около автобусните спирки и местата, където преминават повече хора се обработва със сол.

Във всички селища на общината има електричество и вода.

Продължават да се почистват пътищата в района на Старозагорските минерални бани. Градските автобуси не обслужват направлението до Телевизионната кула, където пътят все още се почиства.

Зимата в Стара Загора на 10 януари

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24