Ръководството на БСП застана зад кандидатурата на д-р Шишков за кмет на Стара Загора

Независимо от противоречивите настроения в редиците на БСП - Стара Загора, Националният съвет на партията одобри с пълно мнозинство кандидатурата на неврохирурга д-р Стефан Шишков за кмет на Стара Загора. Той разговоря с председателя на социалистите Михаил Миков за целите и кампанията в областния град.

„Очакваме много силна и полезна кампания. Опонентът е млад и динамичен, но нашата цел е да покажем тежестта на лявата алтернатива. Ще работим за победа, но не само кметският вот е важен. Целта на БСП е да промени и Общинския съвет”, подчерта д-р Шишков пред лидера на левицата. По време на Националния съвет, кандидатът Стефан Шишков и председателят на БСП - Стара Загора Валентина Бонева, която ще е водач на листата на левицата за съветници, имаха разговори с говорителя на партията Атанас Мерджанов, със зам.-председателите Янаки Стоилов и Бойко Великов и двамата старозагорски депутати Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП, и Георги Гьоков, които застанаха зад кандидатурата на Шишков. Д-р Стефан Шишков е Републикански консултант по неврохирургия и зам.-директор по административната дейност в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД в Стара Загора.

shishkov 1 copyНационалният Съвет на Българската социалистическа партия одобри кандидатурите за кметове и на общините Чирпан и Раднево, избрани на заседания на местните конференции. Решението бе взето по време на днешния пленум на партията.

За община Чирпан утвърдената кандидатура е на досегашния кмет на левицата Кичка Петкова, която бе фаворит на социалистите за втори мандат, заради изпълнените ангажименти към гражданите.

Националното ръководство потвърди и решението на БСП в Раднево. Социалистите гласуваха на своята 21-ва общинска конференция кандидатът за кмет на общината да бъде независимият 54-годишен хирург д-р Владимир Желев. Радневските социалисти тогава приеха и предизборна платформа за развитието на общината за отговорно, открито и ефективно управление.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на БСП - Стара Загора)

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни